Dodik: Republika Srpska nije bila razlog rata i neće biti Daytona 2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da 9. januar mora biti Dan Republike Srpske jer je ona tada rođena, te da neće doći do Daytona 2.

Dodao je kako “neće biti zavrtanja ruku”, kada je riječ o novom ustavnom ustrojstvu BiH, te da će referendume održavati kad god bude bilo potrebno čuti stav naroda, piše beogradska Politika.

“Formiranje Republike Srpske nije bilo povod, ni razlog za rat, jer sukobi su počeli mjesecima kasnije kada su se muslimani odlučili za separatizam. RS je mirnodopska tvorevina, koja je ono što je stvorila kasnije branila i naravno odbranila u ratu”, istaknuo je Dodik.

Kazao je i kako bi radije govorio o drugim temama, umjesto stalnog vraćanja na nacionalne, te je pozvao da se u RS-u prestane osporavati pravo na stav, prenosi Srna.

“Nažalost, žrtava je bilo na svim stranama, ali 30.000 srpskih žrtava ljudski su i moralni temelj Republike Srpske. Uz žal za svakim stradalim čovjekom, na svakoj strani. Ali, da je bilo do nas i tadašnjeg rukovodstva, rata ne bi bilo”, rekao je predsjednik RS.a.

Dodik je naglasio da se na proslavi Dana Republike Srpske 9. januara okupio narod i pokazao što misli, te da nije važno tko je došao

Izvor : Saznajemo

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *