HANA HADŽIAVDAGIĆ SE POKRILA: OBJAVILA FOTOGRAFIJU S MARAMOM I NAPISALA…

Poznata “trendseterka” i pripadnica lokalnog jet seta Hana Hadžiavdagić Tabaković jučer se pokrila, odnosno, preciznije govoreći, objavila fotografiju na svom Fejsbuk nalogu, s maramom na glavi i obučena više-manje prema islamskim propisima.

Uz to je fotografiju objavila i sljedeći status…

– Važno je poštovati religijska uvjerenja jer bez obzira na to vjerujete li u njih ili ne, poštujte ih. Ako ih ne poštujete, nikad nećete živjeti u miru s ljudima koji pripadaju drugom religijskom poretku. Budimo konačno ljudi, prestanimo tuđe pogreške osuđivati, a naše sakrivati i opravdavati? Razuman i pošten čovjek od sebe najprije počinje, sebe ispituje i posmatra, sebe sudi…

Lokacija na kojoj je bila je – barem onome što piše na društvenoj mreži – Novi Pazar (Sandžak, Srbija).

Ipak, prema odgovorima na komentare publike, čini se da Hana, barem zasad, nema namjeru zadržati ovaj stil oblačenja za stalno.

doznajemo.com

JOŠ O HANI

Hana Hadžiavdagić-Tabaković je bosanskohercegovačka novinarka, voditeljka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama. Rođena je 01. novembra 1984. godine u Sarajevu. Od 2011. godine je u braku s Tarikom Tabakovićem. Živi u Zagrebu. Hana je široj javnosti postala poznata kada je Nova TV objavila prilog o njoj predstavljajući je kao „bosansku Paris Hilton“, razuzdanu partijanerku i ćerku bogatih roditelja. U međuvremenu se uveliko pisalo i izveštavalo o njenoj vezi s pevačem Fuadom Backovićem Deenom, te aferama sa poznatim devojkama, poput Marije Šerifović. Danas je Hana Hadžiavdagić – Tabaković poznato TV lice, uspešna preduzetnica i osoba koju na društvenoj mreži Instagram prati oko 250 000 ljudi.

Detinjstvo i obrazovanje

Hana je rođena 1984. godine u Sarajevu. Kada je krenula u prvi razred osnovne škole, počeo je rat u Bosni i Hercegovini, pa se, kako sama kaže, četiri godine školovala u podrumu. Nakon završene osnovne škole upisala je Prvu sarajevsku gimnaziju, a nakon toga studij novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Diplomirala je 2007. godine. Za sebe kaže da je bila dobar učenik i da je lako savladavala zadatke koji su pred nju postavljani, ali da joj je zbog lošeg vladanja bilo zabranjeno da ide na matursku ekskurziju sa drugovima iz razreda. Uz oca je zavolela skijanje, pa je ovaj sport trenirala sedam godina.

Privatni život

Hana Hadžiavdagić je odrastala u ratnom Sarajevu. S obzirom da joj je otac imao vlastitu firmu povremeno je radila kod njega kako bi zaradila džeparac, što joj je kasnije, kako kaže, mnogo pomoglo kako bi stekla radne navike i postigla poslovni uspeh. Tokom srednje škole i studija često je, poput svojih vršnjaka vikende provodila u sarajevskim klubovima i kafićima. Zbog svoje originalnosti i maštovitosti postala je veoma poznata među mladima u Sarajevu. Svaki vikend je organizovala tematske zabave, te oko sebe okupljala veliki broj prijatelja. Jedan od njih bio je i pevač Fuad Backović Deen sa kojim je bila u vezi. Zbog provokativnih izjava povezivali su je i sa poznatim devojkama u regionu. U Zagrebu je 2010. godine upoznala svog sadašnjeg supruga Tarika Tabakovića. Nakon četiri meseca su se zaručili, a godinu dana kasnije se venčali. Uprkos brojnim obavezama i čestim putovanjima i razdvojenosti Hana i Tarik ostaju jedno drugom najveća podrška u životu. Par živi u Zagrebu. Za sebe kaže da je perfekcionista i da svaki posao odrađuje profesionalno i sa maksimalnim zalaganjem. Smatra da je to jedan od razloga što je postigla uspeh u kome danas uživa.

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *