Hrvatski mediji: Zašto je Merlin za Novu godinu bolji izbor od Thompsona

Nakon više od 15 godina, Dubrovnik je napokon dobio doček kakav mu i priliči, ako će se on mjeriti po broju Dubrovčana i gostiju koji su Novu 2018. godinu odlučili dočekati na, kako se s pravom tvrdi, “najljepšoj ulici na svijetu”.

Još od milenijskog dočeka 2000. godine i sjajnog Dina Dvornika, Stradun nije bio krcat od same pozornice, pa sve do kraja, piše Ivona Butjer za Dubrovački dnevnik.

Odlučio je to promijeniti još jedan Dino; Dino Merlin koji je sinoć Dubrovčane uveo u Novu godinu te s pozornice poručio: “Ovo je vrijedilo čekati”. No, nešto drugo što je poručio s pozornice zvučalo je još zanimljivije.

“Sanjao sam divan san. Sanjao sam da su se ljudi umorili od ratova i uželjeli se mira. Svanuo je divan, sunčan dan, baš kao što je to ovaj današnji,” izjavio je Merlin.

Zanimljiva je to izjava kad se u kontekst uzmu Facebook objave, ali i poruke koje su na inbox Dubrovačkog dnevnika pristizale proteklih sedmica. Među brojnim stanovnicima koji su bili oduševljeni izborom izvođača za novogodišnji doček, s obzirom na to kako je riječ o jednom od najvećih regijskih imena, a ne pjevaču sa svadbi i pučkih festa, manji dio stanovnika je smatrao kako je njegov nastup nepotreban. Kako su navodili, riječ je o najskupljem izvođaču, no prepune fotografije sa Straduna dokazuju kako je svaka uložena lipa u doček uistinu vrijedila. Također, govorili su kako pjevač koji je najpoznatiji po svojim baladama ne može stvoriti veselu atmosferu, što je također palo u vodu jer se na sinoćnjem koncertu itekako plesalo.

Naposljetku, postoje stanovnici koji su u inbox Dubrovačkog dnevnika “upozoravali” kako je hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu zabranjen nastup u Sarajevu, dok Sarajlija Dino Merlin na dočeku nastupa na Stradunu. I kako je trebalo dovesti nekoga od brojnih hrvatskih izvođača, a ne izvođača iz BiH.

A zašto je Bosanac Dino, odnosno Edin dobar izbor za doček na Stradunu, a Hrvat Thompson, odnosno Marko loš? Zato što je puno ljepše s porukama o miru uploviti u Novu godinu, a ne uz poruke u maniri – zapalit ću dva-tri srpska štaba da ja nisam dolazio džaba. Zato što je puno ljepše pjevati o ljubavi, simpatijama, prijateljima ili jaranima, kako kome draže, nego o gorućoj Krajini i bombama preko izvora.

Čini se kako će se još puno snova o čovječanstvu koje se umorilo od rata i koje se zaželilo mira odsanjati dok oni konačno ne postanu stvarnost, navodi Ivona Butjer u svojoj kolumni.

faktor.ba

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !