NAKON LIJEČENJA / MIMO ŠAHINPAŠIĆ STIGAO U SARAJEVO: SVE JE SUPER, SAMO ŽELIM KUĆI

Nakon uspješne retransplantacije bubrega, poznati bh. novinar Mimo Šahinpašić se vratio kući u Sarajevo.

Nakon veoma emotivnog susreta porodicom i prijateljima, Mimo je rekao kako ne zna kako se osjeća.

“Sve je super, samo da idem kući. Prvi put sam tu nakon 150 dana i sve mi je novo”, rekao je Šahinpašić, te se zahvalio svom prijatelju Nećku.

Kako je rekao Šahinpašić, ljekarii kažu da je njegovo zdravstveno stanje sada uredu.

“Presretna sam nakon takve patnje koja je trajala od maja. Niko ne zna šta to znači i ne daj Bože da sazna. Nemam riječi da opišem ovo stanje u kojem se nalazim, ne samo ja, nego i kćerkica. Hvala svim dobrim ljudima koji su bili uz nas i sada i prvi put kada je Mimi transplantiran bubreg, svima koji su ispratili bol i tugu koju smo podnijeli. I što je Mimo nov čovjek sada, te što je dobio novi život”, rekla je Mimina supruga Dajana.

Pored supruge Dajane, Mimu je na aerodromu dočekala i kćerka Nora, te prijatelj Nećko koji mu je donirao bubreg, kao i predsjednik Otvorene mreže Almir Ćehajić Batko.

Podsjećamo da je Mimi Šahinpašiću 1. februara u Grenobleu uspješno retransplantiran bubreg.

Ovo je bila jedna od veoma složenih, teških i iscrpljujućih transplantacija bubregakoja je prema ocjeni francuskog tima ljekara protekla dobro.

“Mimo je proveo i preživio jedan od najtežih dana svog života i bila je ozbiljno ugrožena i sama transplantacija. Konzilijarni tim ljekara francuske klinike u Grenobleu na čelu s prof.dr. Lionelom Rostangom je donio odluku da se transplantacija izvede i tako je retransplantacija urađena u ranim jutarnjim satima”, napisala je ranije Otvorena mreža.

Izvor : Cik-media


Loading...

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU :
[instagram-feed]

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !