Nenad Stevandić pozvao da se fokus javnosti usmjeri na “hodže u Federaciji BiH”, a ne na RS

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da je skupštini podmetnuto da su se u njenim prostorijama okupljale paravojne formacije i da niko nikada u RS nije pozivao na nasilje.

“Ovo je notorna neistina i najprljavije podmetanje u našoj istoriji, ali je nažalost poprimilo veliki medijski značaj, što je izazvalo uznemirenje javnosti. Za ovo se niko nije izvinio, iako niko nije pozivao na nasilje, niti rekao ružnu riječ i uvrijedio”, rekao je Stevandić novinarima.

On je istakao da će NSRS nastaviti da funkcioniše u skladu sa demokratskim principima.

“Veoma mi je žao što opozicija svoje rasulo pokušava da nadokandi izazivanjem incidenata u Narodnoj skupštini i što postoje najave da će tako biti i na predstojećoj sjednici. Važno je to da Republika Srpska ima spreman odgovor na sve provokacije i incidente”, dodao je Stevandić.

On je konstatovao da je fokus na Republici Srpskoj, a ne na “paravojnim formacijama i hodžama u Federaciji BiH /FBiH/ koji pozivaju na nasilje i uništenje RS”.

“Ljude iz Saveza za promjene, koji našoj skupštini podmeću ovakve stvari, to ne interesuje. Kod nas se koriste slike sa interneta nabildovanih mladića, a da nijedan čovjek nije prekršio zakon i pozivao na nasilje”, istakao je Stevandić.

Izvor : Saznajemo

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *