NEVJEROVATNO: Bego Begtić, Bošnjak koji je podržao dodjelu zlatne plakete Miloradu Dodiku ujedno omiljeni Bošnjak načelnika Mladena Grujičića

Žao mi je što nisu bili politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je predstavnika Bošnjaka iz naroda koji podržavaju ono što se radi i ne dijele građane Srebrenice na Bošnjake i Srbe, kazao je načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić u izjavi za medije nakon jučerašnje svečanosti povodom Dama Srebrenice.

Iako su Bošnjaci najavili bojkot proslave Dana Opštine Srebrenica, zbog dodjele zlatne plakete predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, ipak bilo je i onih koji su željeli da prisustvuju toj ceremoniji.

Jedan od njih je, što je Grujičić i spomenuo u svojoj izjavi bez navođenja imena, je Bego Begtić, koga je na poziciju načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti u Opštini Srebrenica još 2012. godine postavila SDA. Ovu informaciju potvrdili su nam Srebreničani koji su prisustvovali svečanosti, te precizirali da je stajao pored popova.

Dakle, nije tačna informacija koju je u izjavi za javnost dao predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković, da u programu dodjele priznanja nisu učestvovali Bošnjaci, kada je u svemu tome učestvovao njegov politički kolega iz stranke. Čak je trebao uručiti jedno od priznanja, ali se dobitnica nije pojavila u Srebrenici.

Istina, bošnjački odbornici nisu došli na svečanost, ali zato jeste Begtić.

Nije prvi put da Bego Begtić prisustvuje događajima koje Bošnjaci bojkotuju. Posebno je Srebreničanima ostalo urezano u sjećanje da je bio na svečanosti povodom obilježavanja neustavnog 9. januara.

Fotografija koja svjedoči o ovom njegovom sramnom činu bila je na Facebook profile načelnika Grujičića, ali ju je on vrlo brzo izbrisao.

Foto: Bego Begtić sa pivom na nekoj srpskoj proslavi

Loading...
FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !