OLUJNO NEVRIJEME SUTRA PRIJETI BOSNI: POGLEDAJTE KAKVA ĆE NEPOGODA ZADESITI NAŠU ZEMLJU…

Meteorolozi iz Srbije za sutra su objavili upozorenje da će puhati olujni vjetrovi, sa udarom jačim od 80 kilometara na sat. Tokom dana bi u susjednoj zemlji trebala padati kiša, a na planinama se očekuje snijeg i vjetar.

Damir Šantić iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda je rekao za “Avaz” da se u našoj zemlji ne mogu očekivati olujni vjetrovi, ali da će u Hercegovini i zapadu Bosne puhati vjetar do 50 kilometara na sat, ali ništa olujno.

– U cijeloj zemlji se očekuje oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Kiša će jače padati u Hercegovini, dok će u Bosni biti slabijeg intenziteta. Snijeg je, prema prognozama, jedino moguć u Krajini – kazao je Šantić.

Vrijeme sutra: Kiša i snijeg u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološki zavod saopćio je da će sutra kiša i snijeg padati u velikom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno, u srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne. U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg.

Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini i sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozpadnog smjera. Temperatura zraka u Krajini između -1 i 3°C. U većem dijelu Bosne jutarnja temperatura zraka između 2 i 4°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Oblačno širom BiH, do kraja dana padavine

U većem dijelu Bosne danas će biti dugotrajna niska naoblaka.

Danas u većem dijelu Bosne dugotrajna niska naoblaka.

Postepeno jače naoblačenje sa juga sredinom dana. Nove padavine se očekuju sa juga od poslijepodnevnih sati. Većinom u nizinama će padati kiša. Snijeg u Krajini i sjevernim područjima Bosne.

Na planinama će padati snijeg. Padavine nisu obilne. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -9 stepeni, Bjelašnica -8, Ivan-sedlo i Livno -5, Grude -4, Bihać, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg -3, Srebrenica i Stolac -2, Gradačac, Jajce, Tuzla i Zenica -1, Banja Luka, Brčko i Sanski Most 0, Doboj i Trebinje 1, Mostar 2 i Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

N1

Loading...
FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *