Radončić podržao borce i napao vlast kojoj sam pripada

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić komentirao je za Avaz okupljanje bivših boraca Armije BiH, te blokade saobraćajnica Fedracije BiH. Kazao je da je boračko nezadovoljstvo kulminiralo i ljude najviše boli nepravda. Zanimljivo je uvijek gledati i slušati ovog čovjeka kako napada vlast kojoj i sam pripada. Zaista je nevjerovatno koliko naši političari potcjenjuju pamet naroda. Kada se radi nešto dobro, onda smo dio vlasti, a kada je loše, glumićemo da smo opozicija. To je otprilike model prema kojeg rade SBB i njegov lider Radončić.

”SBB je imao velikih problema i prijetnji zbog javnog ukazivanja na zloupotrebe raznih varalica, poput Šerifa Patkovića i njegovog sina, koji se porodično nagrađuje sa po 50.000 KM iz boračkih fondova, odnosno sredstava poreznih obveznika. Ministru za boračka pitanja Salki Bukvareviću, pojedincima iz SDA i stranačkim mešetarima još od 1995. godine, apsolutni su prioritet izborni rezultati, a ne istinska briga o ljudima”, kazao je Radončić.

Također, dodao je da je neprihvatljivo objašnjenje premijera Fadila Novalića da se navodno ne smije objaviti Registar boraca, jer to ne dozvoljava Zakon o zaštiti ličnih podataka.

”To uopće nije tačno. Uostalom, ako su ljudi časno branili svoj narod i ginuli u odbrani Bosne i Hercegovine, zašto bi sada od javnosti skrivali svoja imena za najponosniji dio svog života. Registra i objavljivanja imena boje se isfabricirani stranački vojnici, koje su neki dopisivali kao dijelove glasačke mašine. Upravo zato treba objaviti imena da javnost može prepoznati i zaustaviti one koji nezasluženo godinama otimaju novac od pravih boraca”,  rekao je Radončić i nastavio:

”Inače, povodom pojedinih špekulacija, da SBB stoji iza opravdane boračke pobune, slobodan sam podsjetiti javnost da režimski mediji, politički policajci i priljepci već cijelo desetljeće meni, čak i krivično pokušavaju podvaliti takvu ulogu. Nema potrebe za podsjećanjem na opravdanu pobunu naroda od 7. februara 2014. godine ili ranije demonstracije boraca pred Vladom FBiH, koje se i danas u organizacionom smislu žele pripisati meni. SBB podržava borce, ali ih ne organizira, niti je to uopće potrebno. Oni se sami organiziraju i na to ih tjeraju 25-godišnja nebriga i nepošten sistem”, rekao je Radončić.

(Izvor:bhdijaspora.net)


Loading...

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !