Radončić sa privatnog računa uplatio kompletan iznos potreban za kupovinu transportnog inkubatora Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Ovu vijest o humanitarnoj akciji je po svemu sudeći saznao i Fahrudin Radončić koji je jučer sa svog privatnog računa uplatio kompletan iznos u visini od 30.000 KM, saznaje portal USN.ba.

Nakon što je objavljen prilog da su u Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“, na Odsjeku za neonatologiju, suočeni sa problemom nedostatka transportnog inkubatora za bebe rođene prije vremena, što značajno otežava rad medicinskog osoblja ovog odsjeka, a s obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi bolnica, za nabavku inkubatora bila je pokrenuta humanitarna akcija, a svi koji željeli pomoći mogli su uplatiti sredstva na račun Udruženja ginekologa i perinatologa USK-a.

Ovu vijest o humanitarnoj akciji je po svemu sudeći saznao i Fahrudin Radončić koji je jučer sa svog privatnog računa uplatio kompletan iznos u visini od 30.000 KM, saznaje portal “USN.ba“.

Godišnje na Odjelu ginekologije i akušerstva rodi se oko 2300 beba, od toga 6% beba treba dodatnu njegu zbog infekcija i preranog rođenja.

Životno ugroženim bebama je potrebno intenzivno liječenje u Kliničkim centrima koji su udaljeni od Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ i nekoliko stotina kilometara. Nabavnkom transportnog inkubatora olakšat će se nadzor nad novorođenčetom, kao i rukovanje aparaturom za vrijeme transporta.

freshpress.info

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !