Stvorio pravo malo bogatstvo: Šta sve posjeduje legendarni Salihamidžić!?

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić zahvaljujući velikoj fudbalskoj karijeri zaradio je pravo bogastvo.

Salihamidžić je kao igrač očigledno razmišljao unaprijed, nije ništa htio prepustiti slučaju, pa je tako po završetku karijere pokrenuo nekoliko poslova koji će mu kasnije, ispostavit će se, donijeti miran život i dugoročno gledano sigurnost.

Tako je proslavljeni bh. fudbaler danas vlasnik brojnih nekretnina u Frankfurtu na Majni, od čega se izdvajaju tri hotela i 15 pansiona s ukupno 550 apartmana. 150 od njih, kako navodi njemački Spiegel, iznajmljuje Evropskoj centralnoj banci.

Osim što je zadivio svijet svojim fudbalskim umijećem i nevjerovatnom željom za uspjehom, pokazao je i da je van terena jednako sposoban da napravi nešto po čemu će ga pamtiti i u čemu će uživati i njegovi nasljednici, prenosi Sportsport.ba.

Salihamidžić, podsjećamo, od prošle godine obnaša funkciju sportskog direktora velikog Bayerna. Prema njemačkim standardima, ta funkcija smatra se jednom od najvažnijih u tamošnjem društvu, pored pozicija kancelara i ministra vanjskih poslova.

Izvor: sportprimus.ba

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *