Svi ćemo podržati Dodika ako se kandiduje za srpskog člana Predsjedništva BiH

Socijalistička partija podržat će lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ukoliko se na predstojećim opštim izborima kandiduje za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, rekao je danas predsjednik SP Petar Đokić.
Đokić je istakao da lično nema ništa protiv da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.“Podržaćemo ga u tome, jer smatramo da Dodik svojim kapacitetom može dati veliki doprinos uređenju odnosa u BiH i obezbjeđenju stabilnosti unutar BiH, ali na realnoj politici koja podrazumijava uvažavanje Republike Srpske, uvažavanje odnosa u BiH zasnovanim na principima pune ravnopravnosti svakog konstitutivnog naroda i onoga što je Dejtonski sporazum jasno rekao”, rekao je Đokić novinarima u Ugljeviku.

Na novinarsko pitanje da li je unutar SP i vladajuće koalicije o pojedinačnim kandidaturama za izbore bilo riječi, kao i o mogućnosti da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Đokić je odgovorio da se o tome razgovaralo.

“Razgovarali smo o tome da gradimo politiku i da zajedno nastupimo na izborma za pojedinačne funkcije, o tome smo govorili kao predsjednici vladajućih partija i vjerujem da ćemo se oko toga moći dogovoriti. Ostavili smo da to pitanje razmatramo dodatno u konsultacijama koje će uslijediti u terminu i kada to zajedno procijenimo”, naveo je Đokić.

On je istakao da je cilj SP da na predstojećim izborima ima 100.000 glasova u Republici Srpskoj, te da tako pojačaju kapacitet učešća u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Đokić je rekao da je na današnjem savjetovanju u Ugljeviku bilo riječi na koji način će SP kreirati odnose sa koalicionim partnerima, kao i o programima i projektima putem kojih će SP dati doprinos uspješnom ekonomskom razvoju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o načinu da se obezbijedi više radnih mjesta i postigne ukupna stabilnost svih odnosa u narednom periodu.

Đokić je podsjetio da je program SP poznat i da je sva pažnja u njemu usmjerena na ekonomski razvoj s ciljem podsticanja novih investicije u RS.

“Na taj način će se mnogo više osjetiti posvećenost svih ljudi, prije svega, u institucijama vlasti kako republičkog tako i lokalnog nivoa, ali i onih koje će biti u Sarajevu i boriti se za ekonomski napredak ove zemlje. To treba da bude najvažnija tema i najvažnije pitanje kome ćemo svi biti posvećeni”, rekao je Đokić.

On je dodao da bi svi trebalo da ostave po strani stranačke potrebe i da se stave u funkciju opšteg interesa svih građana.

Izvor : Saznajemo

Loading...
FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *