VIDEO KOJI JE NASMIJAO CIJELI SVIJET: PIJANAC VIDIO SEBE U OGLEDALU, A ONO ŠTO JE URADIO DOVEŠĆE VAS DO SUZA (VIDEO)

Kažu da nije zdravo piti previše alkohola, pošto vam to može ugroziti zdravlje.

Ipak, onaj ko potegne čašicu više ume i te kako da zabavi na različite načine.

Jedan od načina jeste svakako gledanje u ogledalo, odnosno šta pijanac učini kada ugleda samog sebe u odsjaju ovog predmeta.

espreso.rs

Loading...

Abdulah Skaka predvodio Delegaciju u Zagrebu: Jačanje veza dva grada strateški važno za odnose dvije države

Delegacija Grada Sarajeva boravila je u službenoj posjeti Zagrebu gdje je dogovoreno jačanje veza dva glavna grada koje je, kako je rečeno, strateški važno za dobre odnose dvije susjedne i suverene države.
Tokom posjete gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka susreo se sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem gdje su razgovarali o konkretiziranju saradnje i uspostavljanju bližih veza glavnih gradova.

Još od 2001. godine, kada je potpisan Sporazum o saradnji Sarajeva i Zagreba, postoji okvir za povezivanje dva grada.

Sagovornici su razmotrili, između ostalog, mogućnosti saradnje u različitim oblastima, od ekonomije, promocije, razvoja turizma i kulturne razmjene. Konstatovano je da postoji prostor za zajedničko organizovanje velikih manifestacija te saradnju pri organizaciji regionalno najuspješnijih događaja poput dočeka Nove godine u Sarajevu ili adventa u Zagrebu. Također, bilo je govora i o uvršatavanju dva grada u zajedničku turističku rutu.

Posebna pažnja je posvećana razmjeni iskustava u korištenju pretpristupnih fondova Evropske unije.

“Sarajevo i Zagreb već godinama imaju duboke prijateljske i partnerske veze i mi ih želimo unaprijediti i nastaviti. U okviru međunarodne saradnje region nam je u fokusu. Želimo sve pozitivne prilike, volju i mogućnosti iskoristiti u najboljem interesu građana glavnih gradova. Istakao bih značaj saradnje u oblasti pretpristupnih fondova, gdje sam predložio, a to je i prihvaćeno da Zagreb podijeli svoja iskustva”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je istakao stratešku važnost kvalitetnih odnosa Sarajeva i Zagreba za ukupne odnose dvije države. On je naglasio da postoji volja da se ta saradnja unaprijedi.

Skaka se, između ostalog, zahvalio Gradu Zagrebu koji svake godine domaćin sarajevskim osnovcima na ljetovanju u Novom Vinodolskom. Predložio je Bandiću da, ubuduće, Grad Sarajevo bude domaćin osnovcima iz Zagreba na zimovanju na olimpijskim planinama.

Klix.ba

FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !