Video: Zašto šutimo o katastrofi u Sjevernoj Bosni

U Kostajnici je proglašeno vanredno stanje, jer je vodostaj rijeke Une prešao kritičnu granicu od 450 centimetara, a građani su upozoreni da materijalna dobra i stoku sklone na sigurno, rekao je portparol opštine Aleksandar Pašić.

“U Ulici Ranka Šipke ugroženo je 11 stambenih objekata, svi su odbranjeni u toku noći, ali su pomoćni objekti polavljeni. Angažovali smo ljudstvo, mehanizaciju i pumpe za ispumpavanje vode, a u punjenju vreća pomagali su i volonteri”, naveo je Pašić.

On je rekao da je u toku jučerašnjeg dana raspoređeno 1.500 vreća sa pijeskom oko kuća u ovom dijelu grada, a sinoć je iz Republičke uprave Civilne zaštite dopremljeno još 1.500 vreća, kojima su branjeni najugroženiji stambeni objekti, prenosi Srna.

Pašić je dodao da su rječice Tavija i Bubnjarica u koritima i da se Strigova, koja je zaplavila jedan stambeni objekat u selu Mrakodol, povukla.

Magistralni put Kostajnica-Kozarska Dubica još je u funkciji, ali se saobraćaj odvija otežano. Zbog stalnog porasta vodostaja očekuje se da će ova saobraćajnica uskoro biti zatvorena. Snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a škole i sve javne ustanove i preduzeća rade.

Poplavljena su i druga područja u sjevernom dijelu BiH. No ono što nikako ne možemo da shvatimo jeste indolentnost medija u našoj zemlji koji ovim apokaliptičnim prizorima nisu dali ama baš nikakvu pažnju. Šta treba da se desi? Ljudska žrtva pa da shvatimo koliko je situacija ozbiljna…

 bhdijaspora.net
Loading...
FACEBOOK KOMENTARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DA NASTAVITE NA CLANAK KLIKNITE NA LIKE ,

HVALA !